Company Logo

Gościmy

Odwiedza nas 70 gości oraz 0 użytkowników.

Warsztaty gastronomiczne

10 listopada w ZSG im. Jana Pawła II w Prostyni z inicjatywy pedagoga szkolnego p. Marty Skorek odbyły się warsztaty gastronomiczne z carvingu - sztuki dekorowania z warzyw i owoców. Zajęcia prowadzone były przez nauczycieli  przedmiotów gastronomicznych z ZS im. St. Staszica w Małkini Górej panią  Grażynę Czyrnię i Agnieszkę Bojkiewicz wraz z uczennicami  technikum gastronomicznego. Carving jest sztuką tworzenia dekoracji z owoców i warzyw. Uczniowie klasy pierwszej i oddziału przedszkolnego z wielkim zainteresowaniem obserwowali jak z rzodkiewek, pomarańczy, gruszek, jabłek powstają zwierzątka, które później zwyczajnie ze smakiem można zjeść.

Celem zajęć było rozwijanie aktywności i twórczości uczniów, a także  zachęcanie dzieci do spożywania witamin w postaci owoców i warzyw.

Uczestnicy pod okiem nauczycieli, starszych koleżanek z technikum i rodziców wykonywali piękne dekoracje. Zdobyte umiejętności z pewnością zostaną wykorzystane we własnych domach.

Bardzo dziękujemy nauczycielom i uczniom z  ZS  im. St. Staszica w Małkini Górnej za poświęcony czas, cierpliwość i chęć podzielenia się swoimi  umiejętnościami. Dziękujemy również rodzicom uczniów naszej szkoły za zaangażowanie i pomoc w zorganizowaniu niezbędnych materiałów, bez których dzisiejsze zajęcia nie mogłyby się odbyć.




Powered by Joomla!®. Designed by: joomla 1.7 templates hosting Valid XHTML and CSS.